Shiatsu & Acupunctuur Johannes D. Heinzerling

Klachten

Reacties

Magriet
Ik kwam met een forse dosis scepsis, vooral eigenlijk omdat ik teleurgesteld was tijdens mijn tocht langs de dokters. Hoofdpijn, hoofdpijn en nog eens hoofdpijn. En nu kan ik zeggen: ik ben gevoeliger geworden voor mijn lichaam, voor de signalen die mijn lijf geeft. Ik was er bang voor om er naar te luisteren, ik dacht "hup, doorzetten". Johannes heeft me het begin gegeven, om meer ruimte te voelen, wel naar mezelf te luisteren. Ik zit nou eenmaal zo in elkaar, ik ben geen prater en ik zal het ook niet worden. Maar luisteren naar mijn lijf, het is eigenlijk klein en simpel. Ik ben ontzettend blij dat ik zonder die hoofdpijn nu dingen kan doen.

 

Edwin
Lange jaren heb ik er mee rond gelopen, een beetje in mezelf opgesloten, met dingen die ik heb meegemaakt in mijn jeugd die ik zwaar, heel zwaar vond. Lijfelijk was ik verkrampt en had veel pijn, en achteraf bezien wilde ik vooral ook geen verband tussen het een en het ander zien. Stapje voor stapje, heel langzaam, zoals een egeltje noem ik het zelf, ben ik losser geworden. Het was en is niet alleen een kwestie van pijn en nachtmerries maar ook een kwestie van zelf stappen nemen. Ik heb afscheid kunnen nemen en ik ben mooie nieuwe contacten aangegaan. Een opluchting. Ja, ook voor mensen in mijn omgeving, dat ook. Bedankt Johannes.

 

Femke
Op school heb ik heel wat kilometers op de teller. Ik had het wel gezien, al die veranderingen die ik toch echt achteruitgang vond. Ja, en ik kreeg op een gegeven moment ook ruzie met de schoolleiding. Ik zat thuis, diep in de prut, het tolde om me heen. Het heet dan burn-out en het klopt verdorie ook, afgebrand terwijl ik goed in mijn vak ben en keihard gewerkt heb. Mijn darmen deden het niet meer en ik zweette 's nachts. Alles stond stil. Nu kan ik een beetje terugkijken, na de behandelingen kom ik er toe. Als ik er een paar woorden voor zoek dan zeg ik opluchting. Ruimte. Wat leuk is, echt leuk, is dat ik mezelf wel een tof mens ben gaan vinden. Ik kan het niet goed uitleggen, Maar werk is weer helemaal okay en ik doe nu een mooi project met twee collega's. De leerlingen hebben er profijt van, ik ben er weer.