Shiatsu & Acupunctuur Johannes D. Heinzerling

Praktijk

Werkwijze & visie

Werkwijze

Intakegesprek en verloop behandeling

Bij uw eerste bezoek inventariseer ik uw klachten en bekijken we samen uw wensen.
Daarna geef ik u een korte behandeling. Dit duurt samen ruim een uur.
De behandeling vindt plaats op de grond, op een zacht matras. Daarbij houdt u uw kleren aan. Doordat u op de grond ligt kan ik met behulp van de zwaartekracht, dus zonder krachtsinspanning, met mijn handen signalen in het lichaam waarnemen, ook als deze zich diep in uw lichaam melden. Een vervolgbehandeling duurt 1 uur. Vaak wordt een behandeling als een diepe ontspanning ervaren. De effecten openbaren zich in de dagen en weken daarna.

De frequentie varieert, afhankelijk van noodzaak en behoefte: van wekelijks tot maandelijks. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het verloop en de ernst van uw klachten. Een behandeltraject duurt gemiddeld tussen de 6-12 behandelingen.
Afhankelijk van uw lichamelijke balans en van het genezingsproces geef ik een behandeling met shiatsu en/of acupunctuur, werk ik met lichaamsoefeningen en geef ik praktische leefregels. In het gesprek gebruik ik elementen uit Processwork.


Visie

De levensdraad verstevigen

Het is voor mij een uitdaging om mensen via mijn behandelingen in verbinding te brengen met de onderstroom die hen draagt.
Wanneer u een klacht hebt, u zich ziek voelt, u niet goed functioneert, dan komt het er op aan om de krachten tot herstel in uzelf de ruimte te geven. Het lichaam zelf werkt aan herstel, maar dit kan krachtig worden ondersteund en soms moet dat zelfs.
De behandeling brengt u in een nieuwe balans. Dat werkt door in het geheel van uw leven. Ik zal dit proces zo optimaal mogelijk begeleiden maar niet forceren of sturen.